Winkelwagen
Inschrijven nieuwsbrief

<< Vorige - Volgende >>


De wereld van de schaakopening deel 3 e2-e4


Paul van der Sterren
Editie: Paperback
Pagina's: 294

Artikelcode: 978-9-043909-18-1De wereld van de schaakopening deel 3 e2-e4
Geschikt voor iedereen die in schaken en de openingstheorie is geïnteresseerd. Voor de beginner is het een introductie, voor de clubschaker een verhelderend overzicht. 

Dit is het derde en afsluitende deel van een serie waarin Paul van der Sterren, grootmeester en voormalig Nederlands kampioen, de lezer meeneemt op een ontdekkingsreis door de wereld van de openingstheorie van het schaakspel. Paul van der Sterren begint gewoon bij zet één en geeft een overzicht van alles wat in de loop der jaren aan openingstheorie bedacht is. 

In drie delen komen alle openingen aan bod, met veel aandacht voor uitleg en achtergronden. Deel 1 behandelde de belangrijkste openingen die ontstaan vanuit de beginzet 1.d2-d4. Deel 2 behandelde de Flankspelen, die beginnen met 1.c2-c4 of met 1.Pg1-f3, aangevuld met de 1.d2-d4-openingen die buiten het bestek van deel 1 vielen en met alle minder gangbare beginzetten. 

Deel 3 gaat over 1.e2-e4, wits meest populaire beginzet en het startpunt van zowel de oudste als van de meest actuele openingstheorie. Alle openingen die na 1.e2-e4 mogelijk zijn worden behandeld.

Update 18-10-2018: nog slechts één exemplaar aanwezig. 
€ 24.95

Aantal   Klanten die interesse toonden in dit artikel, kochten ook.