Winkelwagen
Inschrijven nieuwsbrief

Werkboeken

<< Vorige - Volgende >>


Werkboek Stap 6


C. van Wijgerden
Pagina's: 112
met tekeningen

Artikelcode: 978-9-077275-04-7Werkboek Stap 6<br>
Schaaktrainers voor de hogere stappen zijn er niet veel en zeker niet voor de 6e stap. Dat is de voornaamste reden dat de doelgroep van het boek is gewijzigd. Het is geen handleiding voor de trainer meer, maar een zelfstudieboek voor iedereen.

Het bestuderen van het instuctieboek in combinatie met het bijbehorende werkboek Stap 6 is alleen nuttig als de eerste 5 stappen goed worden beheerst en het niveau van de eigen partijen navenant is. Zij die de stappen onder leiding van een goede trainer hebben doorlopen zijn beslist in het voordeel. 

De moeilijkheidsgraad van de stof ligt weer een stapje hoger. De oplossingen van de opgaven zijn weer een zet dieper. Er is veel aandacht voor strategie. Dat blijkt en blijft een lastig onderwerp voor iedereen, zeker de opgaven in het werkboek. Ook het eindspel komt in vele hoofdstukken terug. Studie ervan is een goede manier om de speelsterkte te verhogen. Slechts in één hoofdstuk komt de tactiek aan bod.

Het werkboek is aangepast aan de veranderde opzet. De geheugensteunen zijn (op één na) verdwenen. In het eerste deel staan de oefenbladen van de 14 hoofdstukken uit het instructieboek. 
In het tweede deel staan gemengde opgaven.
Totaal: 1285 opgaven

Vanaf de 3e druk staan de tekeningen van Rupert van der Linden in het werkboek.
€ 9.25


Kortingsschema:
1 = € 9.25
10 = € 8.55
30 = € 8.10
Aantal   Bestel de werkboeken stap 1 t/m 6 met één druk op de knop.