Begrijp Wat Je Doet Deel 2. Damegambiet Structuren

Artikel 5 van 19
€ 24,95 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Veel clubschakers studeren graag op openingen. Dat is logisch omdat er veel materiaal over te vinden is. Toch blijkt het rendement van de noeste arbeid vaak vrij laag. In de praktijk komt men erachter dat het niet eenvoudig is om de juiste wegen te bewandelen als de tegenstander van de theorie afwijkt. Dat is de belangrijkste reden dat Grooten het bestuderen van openingen op een totaal andere wijze benadert. Hij zet vooral in op het vergroten van het begrip. Daarom bespreekt hij de achtergronden van openingen en reikt hij een leidraad aan die op een didactisch/instructieve manier de basisprincipes van de stelling toont.

Dit boek, de tweede in een reeks, geeft een overzicht van stellingen en hun bijbehorende plannen die ontstaan uit het Damegambiet.

De naspelende lezer mag hopen dat hij zijn inzicht drastisch verbetert omdat de methode is gebaseerd op zijn succesvolle reeks artikelen Begrijp wat u doet in Schaakmagazine, het blad van de Nederlandse schaakbond.

Internationaal meester Herman Grooten heeft ruim 35 jaar ervaring als professioneel schaaktrainer. Veel pupillen werden sterke schakers. De bekendste hiervan zijn de grootmeesters Loek van Wely, Robin Swinkels, Wouter Spoelman, Jan Werle, Twan Burg en Benjamin Bok.

Op journalistiek gebied werkt hij tegenwoordig voor het populaire Schaaksite.nl. Als publicist bracht hij diverse boeken uit waarvan het in 2009 verschenen Chess Strategie for Club Players op Chesscafe.com bekroond werd tot ‘Book of the Year’. In 2017 is daarvan een verbeterde en uitgebreide herdruk van verschenen. In 2016 kwam de opvolger van dit boek, ‘Attacking Chess for Club Players’, dat ook goed ontvangen werd.

Uitgever: Thinkers Publishing 2018
Auteur: Herman Grooten
Editie: Paperback
Pagina's: 239

Levering binnen 2 werkdagen

 

© 2021 - 2024 Schaakboekenspecialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel