Lekker Schaken Stap 3

Vorige Artikel 13 van 26 Volgende
€ 17,50 (inclusief btw)
Voorraad 1 stuk

Door de tv-serie The Queen’s Gambit is schaken in korte tijd populair geworden. Met de reeks ‘Lekker schaken’ leer je snel en gemakkelijk de beginselen van het schaakspel. De opzet is goed uitgedacht en de teksten zijn zeer toegankelijk, zodat beginnende schakers er direct zelf mee aan de slag kunnen. De vele diagrammen maken meteen duidelijk waar het in de tekst over gaat. En met de opdrachten kun je het geleerde direct in praktijk brengen. Deze officiële leermethode is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen vanaf 10 jaar. Met een voorwoord van Hans Böhm.

In het derde deel – Stap 3: vooruit denken, plannen maken, verdedigen – leer je de opening als wapen te gebruiken en de tegenstander al vroeg in de partij je wil op te leggen. In dit deel wordt ook aandacht besteed aan het maken van plannen, het verdedigen en het ontsnappen aan dreigend verlies. Ten slotte leer je ook door het vergelijken van verschillende mogelijkheden de juiste keuze te bepalen.

"Stap 3 vooruitdenken, plannen maken, verdedigen"

De methode Rob Brunia/Cor Wijgerden leert de jeugd volgens een uitgekiende opbouw goed schaken. De methode is in toegankelijk taalgebruik gesteld, zodat beginnende schakers vanaf een jaar of tien er zelfstandig mee aan de slag kunnen. De vele diagrammen verhelderen de tekst waar dat nodig is. Met opdrachten kan het geleerde direct in de praktijk worden gebracht.

In het derde deel - Stap 3: vooruit denken, plannen maken, verdedigen - wordt geleerd de opening als wapen te gebruiken en de tegenstander al vroeg in de partij de wil op te leggen. 

Aandacht wordt besteed aan:

  • het maken van plannen
  • het verdedigen
  • het ontsnappen aan dreigend verlies
  • Ten slotte leert de schaakliefhebber door het vergelijken van verschillende mogelijkheden de juiste keuze te bepalen.

Uitgever: Kosmos
Auteur: Rob Brunia & Cor van Wijgerden
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 96

Betaal tijdelijk geen verzendkosten door de kortingscode:

Promotieactie23 te gebruiken.

© 2021 - 2023 Schaakboekenspecialist | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel